Premiär för FarmUp Hälsingland

June 7, 2022

Premiär för FarmUp Hälsingland

Mängden lokalproducerad mat i Sverige måste öka. Det är de flesta överens om. För att öka vår självförsörjningsgrad, göra oss mindre beroende av import, säkra arbetstillfällen, skapa förutsättningar för långsiktiga investeringar och minska onödiga transporter. Lokala producenter i Hälsingland och Gästrikland samlas nu i FarmUp-appen för att tillsammans sälja på 6 utlämningsplatser i regionen.


Att handla med FarmUp är väldigt enkelt. Navigera in i FarmUp-appen och välj en av de 3 utlämningsplatserna i region Gävleborg. Du kan sedan lägga din beställning och betala direkt i appen. Kyl- & Frysexpressen Nord hämtar upp varorna hos producenterna, packar dina kassar och lämnar ut det åt dig på utlämningsplatsen du valt.


Jeanette Wilfer på MJ Bär & Grönt i Iggesund i Hälsingland berättar:


”Jag har startat mitt företag för att jag brinner för att odla bra grönsaker. När vi nu samlar flera lokala producenter i en gemensam säljlösning blir allt enklare och jag kan fokusera på själva odlingen. Jag slipper också ansvar för transporter och logistik vilket sparar både tid, pengar och inte minst miljön. Jag tror också på samarbetet med de andra producenterna för vi har mycket att lära av varandra och så är det roligt!”


Platser och tider för utlämningar är enligt följande:

Bollnäs, hos Inom 20 (Hedhamregatan 1D) - Hämta varorna torsdag 18:10-18:30 eller fredag 11:00-16:00

Söderhamn, TeWes Konditori - Fredag 10:00-18:00

Hudiksvall, TeWes Konditori - Fredag 10:00-18:00

Börja handla nu
Fyll upp varuhyllorna med närproducerade varor! Ladda ner appen och börja handla idag
Ladda ner appen