Artiklar

Premiär för FarmUp Hälsingland

Lokala producenter i Hälsingland och Gästrikland samlas nu i FarmUp-appen för att tillsammans sälja på 6 utlämningsplatser i regionen

hälsingland_hemsida

Mängden lokalproducerad mat i Sverige måste öka. Det är de flesta överens om.För att öka vår självförsörjningsgrad, göra oss mindre beroende av import, säkra arbetstillfällen, skapa förutsättningar för långsiktiga investeringar och minska onödiga transporter. Lokala producenter i Hälsingland och Gästrikland samlas nu i FarmUp-appen för att tillsammans sälja på 6 utlämningsplatser i regionen. 


Att handla med FarmUp är väldigt enkelt. Navigera in i FarmUp-appen och välj en av de 6 utlämningsplatserna i region Gävleborg. Du kan sedan lägga din beställning och betala direkt i appen. Kyl- & Frysexpressen Nord hämtar upp varorna hos producenterna, packar dina kassar och lämnar ut det åt dig på utlämningsplatsen du valt.


Jeanette Wilfer på MJ Bär & Grönt i Iggesund i Hälsingland berättar:


”Jag har startat mitt företag för att jag brinner för att odla bra grönsaker. När vi nu samlar flera lokala producenter i en gemensam säljlösning blir allt enklare och jag kan fokusera på själva odlingen. Jag slipper också ansvar för transporter och logistik vilket sparar både tid, pengar och inte minst miljön. Jag tror också på samarbetet med de andra producenterna för vi har mycket att lära av varandra och så är det roligt!”Platser och tider för utlämningar är enligt följande:

Jämna veckor, torsdagar (start 19 maj 2022)

Söderhamn, E-center - 17:00-17:30

Bollnäs - 18:10-18:30

Alfta, Idrottsplatsen - 18:50-19:20


Udda veckor, torsdagar (start 26 maj 2022)

Jättendal 17:00-17:20

Hudiksvall 17:45-18:15

Järvsö - 19:15-19:45

Gå tillbaka
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information Ok!